Hopp til innhold

Databaseverktøy


Applikasjonsytelse

Precise

Idera Precise er et verktøy for databasestyring og ytelsesanalyse. Det hjelper databaseadministratorer med å optimalisere ytelsen, finne og løse problemer og øke sikkerheten og tilgjengeligheten til databasene deres. Verktøyet støtter et bredt spekter av databaseplattformer, inkludert Oracle, SQL Server, DBXNUMX og MySQL.


Sikkerhetskopiering og administrasjon

DBArtisan

DBArtisan er et databaseadministrasjonsverktøy utviklet for å administrere databaser. DBArtisan er utviklet for å hjelpe databaseadministratorer med å administrere og optimalisere ytelsen til databasene deres. Verktøyet støtter en rekke databaseplattformer, inkludert Oracle, SQL Server, DB2, Sybase, Snowflake, Teradata og MySQL. DBArtisan tilbyr funksjoner som sikkerhetsstyring, ytelsesanalyse, skjema- og dataadministrasjon, samt enkel tilgang til databaser via et grafisk brukergrensesnitt. Det hjelper også med å automatisere viktige databaseadministrasjonsoppgaver for å redusere manuelt arbeid og forbedre effektiviteten.

SQL Admin Toolset

Databaseadministratorer trenger enkle og raske måter å administrere SQL Server-miljøet på. SQL Admin Toolset gir 24 essensielle skrivebordsverktøy for SQL Server for å spare tid ved å forenkle rutinemessige administrative og feilsøkingsoppgaver.

SQL Enterprise Job Manager

IDERA SQL Enterprise Job Manager er et databaseadministrasjonsverktøy spesielt utviklet for å hjelpe databaseadministratorer med å administrere og automatisere jobber for SQL Server. Det gir databaseadministratorer en oversikt over alle planlagte jobber og deres ytelse, samt muligheten til å opprette, redigere og slette jobber. Jobber kan planlegges til å kjøre til bestemte tider eller på bestemte hendelser, og det er også mulig å opprette og administrere jobber som er knyttet til bestemte databaser eller servere.

Verktøyet har også en funksjon for å spore og administrere mislykkede jobber, samt en funksjon for å generere rapporter og overvåke ytelsen til jobbene. Dette kan hjelpe databaseadministratorer med å identifisere og løse problemer med jobbene og forbedre ytelsen og tilgjengeligheten til databasene.

SQL Safe Backup

SQL Safe Backup er et verktøy for sikker sikkerhetskopiering av SQL Server-databaser fra Idera (tidligere Embarcadero Technologies). Verktøyet er designet for å automatisere og optimalisere sikkerhetskopieringsprosessen for SQL Server-databaser. Den gjør det mulig for databaseadministratorer å lage databasesikkerhetskopier med minimal innvirkning på ytelse og tilgjengelighet, og å gjenopprette databaser med høy hastighet og kvalitet.

SQL Safe Backup tilbyr funksjoner som:

 • Inkrementelle sikkerhetskopier som bare kopierer endringer siden siste fullstendige sikkerhetskopiering, noe som reduserer tiden og båndbredden som kreves for sikkerhetskopiering.
 • Komprimering og kryptering av sikkerhetskopier for å minimere lagringskostnader og beskytte data.
 • Støtte for å lage sikkerhetskopier til ulike lagringsenheter, inkludert disk, tape, nettverk eller skytjenester.
 • Evne til å gjenopprette databaser til et tidspunkt eller et tidligere versjonsnummer.
 • Lag automatiske rapporter for å spore og overvåke sikkerhetskopieringsstatus og ytelse

SQL Safe Backup er et av verktøyene i IDERA SQL Admin Toolset.

SQL Virtual Database

Idera SQL Virtual Database er en funksjon i Ideras databehandlingsprogramvare som lar brukere lage en virtuell kopi av en SQL Server-database. Den virtuelle kopien, eller VDB, kan brukes til en rekke formål, for eksempel testing, rapportering eller å gi en skrivebeskyttet kopi av dataene til brukere uten å gi dem tilgang til den levende databasen. VDB opprettes ved hjelp av en prosess kalt "øyeblikksbilde" som lager en punkt-i-tidskopi av dataene som er lagret på et annet sted. Dette gjør at VDB kan brukes uavhengig av live-databasen uten å påvirke ytelsen. VDB kan gjenopprettes til en tidligere tilstand når som helst, og den kan brukes til å teste oppgraderinger og skjemaendringer før de implementeres på den levende databasen.

SQL Toolbox

IDERA SQL Toolbox er en samling verktøy for SQL Server-administratorer. Det er en samling av forskjellige verktøy som hjelper til med å administrere, overvåke og optimalisere SQL Server-databaser, lik IDERA SQL Management Suite, men med mer fokus på ulike spesifikke oppgaver. Det gir et omfattende sett med verktøy for å administrere og optimalisere SQL Server-databaser, og kan brukes til å administrere et stort antall databaser på tvers av flere servere.


Datamodellering og arkitektur

Enterprise Architect

Sparx Systems Enterprise Architect er et visuelt modellerings- og designverktøy for programvare og forretningssystems. Den støtter et bredt spekter av modelleringsspråk og standarder, inkludert Unified Modeling Language (UML), Business Process Modeling Notation (BPMN) og ArchiMate.

Den har funksjoner for å designe og dokumentere programvarearkitektur, omvendt utvikling av eksisterende kode, opprette og administrere krav, testing og validering og mer. Den inkluderer også samarbeids- og prosjektstyringsverktøy for å støtte teamarbeid og versjonskontroll.

Det er et omfattende verktøy som kan brukes av programvareutviklere, systems arkitekter, forretningsanalytikere og andre interessenter for å designe, dokumentere og validere strukturen og oppførselen til komplekse systemerstems. Den støtter også ulike plattformer som Windows, Mac, Linux og også tilgjengelig som Cloud-versjon.

ER/Studio

ER/Studio er et databasemodelleringsverktøy utviklet for å hjelpe utviklere, databaseadministratorer og arkitekter med å opprette, administrere og optimalisere databasemodeller for SQL Server, Oracle, DB2, Sybase og andre databaseplattformer.

Verktøyet har et grafisk brukergrensesnitt som gjør det mulig for brukere å lage og administrere databasestrukturer, inkludert tabeller, sammenføyninger og lagrede prosedyrer, samt å sammenligne og synkronisere databasestrukturer mellom ulike databasemiljøer. Verktøyet har også verktøy for å automatisere SQL-skriptgenerering, data- og metadatahenting, og hjelper til med å holde oversikt over databasemodellversjoner.

ER/Studio er et profesjonelt verktøy utviklet for å hjelpe med å optimalisere databasemodeller, forbedre ytelse og sikkerhet, og lette samarbeid mellom utviklere, databaseadministratorer og arkitekter.


Databaseutvikling

DB Change Manager

DB Change Manager er et verktøy for databaseadministrasjon som er spesielt utviklet for å hjelpe databaseadministratorer med å administrere og spore endringer i databaser. Verktøyet lar databaseadministratorer holde styr på hvem does hva og når i databasen, og for å spore og rulle tilbake endringer i databasen.

DB Change Manager tilbyr funksjoner som:
-spore alle endringer i databasen, inkludert tabeller, visninger, lagrede prosedyrer, funksjoner og triggere. -Samle metadata og spor endringer i databasestrukturen.
-En automatisert generering av SQL-skript for endringer i databasen.
-Hvordan og sjekke endringer i databasen ved hjelp av enkle godkjennings- og arbeidsflytprosesser.
- Overvåke og spore ytelse for endringer i databasen.

DB Change Manager er et verktøy for databaseadministrasjon som hjelper til med å automatisere og administrere endringer i databaser, samtidig som databaseadministratorer kan overvåke og spore endringer i databasen for å forbedre sikkerhet og ytelse.


Databaseløsninger

SQL Comparison Toolset

De SQL Comparison Toolset tilbyr databaseadministratorer en mulighet til å sammenligne og synkronisere databasestrukturer og data mellom ulike databasemiljøer. Verktøyet gjør det mulig for databaseadministratorer å sammenligne og synkronisere databaser, inkludert tabeller, visninger, lagrede prosedyrer, funksjoner og utløsere, for å sikre databasekonsistens og integritet.

SQL Comparison Toolset tilbyr funksjoner som:
-Sammenlign og synkroniser databaser, inkludert tabeller, visninger, lagrede prosedyrer, funksjoner og triggere.
-Samle metadata og sammenligne endringer i databasestrukturen.
-Automatisk generering av SQL-skript for databaseendringer.
-Administrere og kontrollere databaseendringer ved hjelp av enkle godkjennings- og arbeidsflytprosesser.
- Overvåke og spore ytelsen til databaseendringer.

De SQL Comparison Toolset er et verktøy som hjelper databaseadministratorer med å sammenligne og synkronisere databaser, samtidig som de gir muligheten til å overvåke og spore databaseendringer for å sikre databasekonsistens og integritet. Det er et av verktøyene i IDERA SQL Admin Toolset.

DB PowerStudio

DB PowerStudio er utviklet for å hjelpe databaseutviklere og administratorer med å administrere, designe og utvikle databaser, hovedsakelig for SQL Server-databaser, men støtter også andre databaser som Oracle, MySQL og DB2.

DB PowerStudio tilbyr ulike funksjoner som:
-SQL-editor og debugger for å skrive, teste og feilsøke SQL-skript.
-Databasedesign og modelleringsverktøy for å lage og endre databasestrukturer.
-Databehandlingsverktøy for å administrere data i tabeller, visninger og lagrede prosedyrer.
-Databasesammenlignings- og synkroniseringsverktøy for å sammenligne og synkronisere databaser.
-Sikkerhetsstyringsverktøy for å administrere databasesikkerhet og brukertilgang.
- Ytelsesovervåking og tuningverktøy for overvåking og optimalisering av databaseytelse.
-Det tilbyr også en funksjon for å generere rapporter og diagrammer fra data i databasene

DBPowerStudio er et omfattende verktøy for databaseadministrasjon og -utvikling, det gjør det mulig for databaseutviklere og administratorer å administrere og optimalisere databasene sine effektivt, det er et godt alternativ å vurdere for SQL Server-databaseadministrasjon og utvikling.

idera logo

SQL Management Suite

IDERA SQL Management Suite er en samling verktøy som brukes til å administrere og optimalisere SQL Server-databaser. Det gir et bredt spekter av funksjonalitet for å hjelpe administratorer, utviklere og DBAer med å administrere SQL Server-databasene sine, inkludert:

 • Ytelsesovervåking og justering for å optimalisere ytelsen til SQL Server-databaser
 • Sikkerhetskopiering og gjenoppretting for å beskytte data og sikre forretningskontinuitet
 • Sikkerhets- og samsvarsadministrasjon for å sikre at databaser oppfyller regulatoriske krav og er beskyttet mot trusler
 • Automatisering og skripting for å automatisere repeterende oppgaver og effektivisere databaseadministrasjon
 • Spørringsoptimalisering og indeksstyring for å forbedre effektiviteten til databasespørringer

Det gir et omfattende sett med verktøy for å administrere, overvåke og optimalisere SQL Server-databaser, og kan brukes til å administrere et stort antall databaser på tvers av flere servere. Den inkluderer også noen av funksjonene som IDERA SQL Security Suite inkluderer.

idera logo

SQL Security Suite

IDERA SQL Security Suite er en sikkerhetsløsning spesielt utviklet for SQL Server-databaser. Den gir et sett med verktøy og funksjoner for å bidra til å sikre og beskytte SQL Server-databaser mot trusler som uautorisert tilgang, datainnbrudd og brudd på samsvar. Noen av funksjonene som IDERA SQL Security Suite kan inkludere er:

 • Autentisering og tilgangskontroller for å sikre at kun autoriserte brukere kan få tilgang til og endre dataene i databasen
 • Kryptering for å beskytte sensitive data mot uautorisert tilgang
 • Revisjon og rapportering for å hjelpe med å oppdage og svare på sikkerhetsbrudd
 • Samsvarsrapportering for å bidra til å oppfylle regulatoriske krav som HIPAA, PCI-DSS og SOX
 • Inntrengningsdeteksjon og forebygging for å hjelpe med å oppdage og forhindre uautorisert tilgang til databasen

Det er en tredjepartsprogramvare som bidrar til å sikre SQL-serverne dine mot ulike trusler, og den kan integreres med andre sikkerhetsverktøy for å gi en omfattende sikkerhetsløsning.


Overvåking og ytelse

DB Optimizer

Embarcadero DB Optimizer forenkler SQL-optimalisering og utvikling for applikasjonsutviklere med mange funksjoner for å forbedre produktiviteten og redusere feil. En rik SQL IDE med setningsjustering, datakildeprofilering, kodefullføring, sanntids feilkontroll, kodeformatering og sofistikerte objektvalideringsverktøy bidrar til å strømlinjeforme kodingsoppgaver.

SQL BI Manager

SQL BI Manager gir agentløs overvåking av servere og tjenester for SQL Server Analysis Services, SQL Server Reporting Services og SQL Server Integration Services.

idera logo

SQL Defrag Manager

Idera Defrag Manager er et programvareverktøy fra Idera som hjelper til med å optimalisere ytelsen til SQL Server-databaser ved å defragmentere indeksene deres. Defragmentering er prosessen med å omorganisere dataene i en database for å øke hastigheten og effektiviteten til spørringer. Når en database er mye brukt, kan dens indekser bli fragmenterte, noe som betyr at dataene er spredt over mange forskjellige sider og ikke lagres på en sammenhengende måte. Dette kan føre til dårlig ytelse, ettersom SQL Server-motoren må lese flere sider for å hente dataene den trenger.

Idera Defrag Manager lar brukere analysere og defragmentere indeksene i deres SQL Server-databaser, enten manuelt eller etter en tidsplan. Den gir også detaljert rapportering om fragmenteringen av indeksene, slik at brukerne kan identifisere hvilke indekser som trenger defragmentering. Programvaren støtter også automatisert defragmentering av indekser og rapportering av fragmenteringsnivåer. Dette kan bidra til å forbedre ytelsen og responsen til SQL Server-databaser og redusere risikoen for datakorrupsjon.

idera logo

SQL Diagnostic Manager

Idera Diagnostic Manager er et programvareverktøy fra Idera som hjelper deg med å diagnostisere og løse ytelsesproblemer i SQL Server-databaser. Den lar brukere overvåke og analysere ytelsen til databasene deres i sanntid, og gir et bredt spekter av diagnose- og feilsøkingsverktøy for å hjelpe med å identifisere og løse problemer.

Den inkluderer funksjoner som:

 • Ytelsesovervåking og varsler i sanntid
 • Innsamling og rapportering av historiske ytelsesdata
 • Spørringsoptimalisering og analyse
 • Ytelsesjustering og feilsøking
 • Indeks og statistikkstyring
 • Automatisert diagnose og løsning av vanlige SQL Server-problemer

Den gir også et nettbasert dashbord som lar brukere enkelt se og administrere ytelsen til databasene sine, og kan integreres med andre Idera-produkter for å gi en omfattende løsning for å administrere og optimalisere ytelsen til SQL Server-miljøer.

Den kan brukes av databaseadministratorer, utviklere og andre IT-fagfolk til raskt å identifisere og løse ytelsesproblemer, forbedre den generelle ytelsen og tilgjengeligheten til deres SQL Server-databaser og redusere risikoen for datakorrupsjon.

idera logo

SQL Doctor

Idera SQL Doctor er et programvareverktøy fra Idera som hjelper deg med å diagnostisere og løse ytelsesproblemer i SQL Server-databaser. Den er designet for å være enkel å bruke og gir et bredt spekter av diagnose- og feilsøkingsverktøy for å hjelpe med å identifisere og løse problemer.

Den inkluderer funksjoner som:

 • Automatisk diagnose av vanlige SQL Server-problemer
 • Ytelsesovervåking og varsler i sanntid
 • Spørringsoptimalisering og analyse
 • Ytelsesjustering og feilsøking
 • Indeks og statistikkstyring
 • Nettbasert dashbord og rapportering

Det lar brukere raskt identifisere og løse ytelsesproblemer, forbedre den generelle ytelsen og tilgjengeligheten til deres SQL Server-databaser, og redusere risikoen for datakorrupsjon. I tillegg kan den integreres med andre Idera-produkter for å gi en omfattende løsning for å administrere og optimalisere ytelsen til SQL Server-miljøer. Den kan brukes av databaseadministratorer, utviklere og andre IT-fagfolk til raskt å identifisere og løse ytelsesproblemer og forbedre den generelle ytelsen og tilgjengeligheten til deres SQL Server-databaser.

idera logo

SQL Inventory Manager

IDERA SQL Inventory Manager er et programvareverktøy fra Idera som hjelper brukere med å administrere og inventere deres SQL Server-miljø. Den lar brukere oppdage, inventere og dokumentere SQL Server-forekomster og databaser, og gir detaljert rapportering om konfigurasjonen, ytelsen og sikkerheten til deres miljø.

Den inkluderer funksjoner som:

 • Automatisk oppdagelse av SQL Server-forekomster og databaser
 • Inventar og dokumentasjon av SQL Server-konfigurasjon, ytelse og sikkerhet
 • Detaljert rapportering om SQL Server-miljø
 • Tilpassbar datainnsamling og rapportering
 • Integrasjon med andre Idera-produkter for en helhetlig løsning


Det lar brukere raskt identifisere og løse ytelsesproblemer, forbedre den generelle ytelsen og tilgjengeligheten til deres SQL Server-databaser, og redusere risikoen for datakorrupsjon. I tillegg kan den integreres med andre Idera-produkter for å gi en omfattende løsning for å administrere og optimalisere ytelsen til SQL Server-miljøer. Den kan brukes av databaseadministratorer, utviklere og andre IT-fagfolk til raskt å identifisere og løse ytelsesproblemer og forbedre den generelle ytelsen og tilgjengeligheten til deres SQL Server-databaser.

idera logo

SQL Toolbox

IDERA SQL Toolbox er en samling programvareverktøy fra Idera som er utviklet for å hjelpe til med å administrere og optimalisere SQL Server-databaser. Verktøykassen inneholder en rekke verktøy som kan hjelpe med oppgaver som ytelsesovervåking, feilsøking, sikkerhetskopiering og gjenoppretting og mer. Noen av verktøyene som er inkludert i SQL Toolbox er:

 • SQL Safe Backup
 • SQL Defrag Manager
 • SQL Doctor
 • SQL Inventory Manager
 • SQL Virtual Database
 • SQL Comparison Toolset
 • SQL Diagnostic Manager
 • SQL Compliance Manager


Hvert verktøy er utviklet for å adressere et spesifikt aspekt ved å administrere og optimalisere SQL Server-databaser, og kan brukes sammen for å gi en omfattende løsning for å administrere og optimalisere ytelsen til SQL Server-miljøer. Verktøyene kan brukes av databaseadministratorer, utviklere og andre IT-fagfolk til raskt å identifisere og løse ytelsesproblemer og forbedre den generelle ytelsen og tilgjengeligheten til deres SQL Server-databaser.


Sikkerhet og samsvar

idera logo

SQL Compliance Manager

Forenkle SQL Server-revisjonene. SQL Compliance Manager er en omfattende revisjonsløsning som bruker policybaserte algoritmer for å spore endringer i dine SQL Server-objekter og data. SQL Compliance Manager gir deg detaljert synlighet for å finne ut hvem som gjorde "hva", "når", "hvor" og "hvordan", om hendelsen er initiert av privilegerte brukere eller hackere.

IDERA SQL Compliance Manager gir en sentralisert og automatisert løsning for administrasjon og revisjon av sensitive data, inkludert muligheten til å:

 • Kontinuerlig overvåke og revidere sensitive data
 • Beskytt data ved å maskere eller kryptere sensitive kolonner
 • Oppdage og varsle om tilgang til sensitive data
 • Generering av samsvarsrapporter
 • Administrere overholdelsespolicyer

Det hjelper organisasjoner med å beskytte sensitive data, som personlig informasjon og økonomiske data, mot uautorisert tilgang, og å oppfylle kravene i regulatoriske og bransjestandarder for datasikkerhet og personvern. Den kan brukes av databaseadministratorer, utviklere og andre IT-fagfolk, samt compliance- og sikkerhetsteam, for raskt å identifisere og løse samsvarsproblemer og forbedre den generelle sikkerheten og samsvaret til deres SQL Server-miljøer.

idera logo

SQL Secure

IDERA SQL Secure er et programvareverktøy fra Idera som hjelper organisasjoner med å sikre deres SQL Server-miljø ved å identifisere og utbedre sikkerhetssårbarheter. Det gir en sentralisert og automatisert løsning for administrasjon og revisjon av sikkerhet, inkludert muligheten til å:

 • Kontinuerlig overvåke og revidere sikkerhet
 • Identifiser sårbarheter og feilkonfigurasjoner
 • Gi praktisk veiledning for utbedring
 • Generer sikkerhetsrapporter og varsler
 • Administrer sikkerhetspolicyer

Den hjelper organisasjoner med å sikre SQL Server-miljøet sitt ved å identifisere og utbedre sikkerhetssårbarheter, for eksempel svake passord, usikrede data og feilkonfigurerte servere. Den kan brukes av databaseadministratorer, utviklere og andre IT-fagfolk, så vel som sikkerhetsteam, for raskt å identifisere og løse sikkerhetsproblemer og forbedre den generelle sikkerheten til deres SQL Server-miljøer.


SQL Database

Interbase

InterBase er et relasjonsdatabasestyringssystemstem (RDBMS) utviklet av Embarcadero Technologies. Det er en høy ytelse, lite vedlikehold og sikker database som kan brukes til et bredt spekter av applikasjoner, inkludert web, mobil og skrivebord. InterBase er kjent for sitt lille fotavtrykk, høye ytelse og evne til å kjøre på et bredt spekter av plattformer, inkludert Windows, Linux og macOS.